top of page

Neden şirket kurmalıyım?


Makyaj videosu çeken bir youtuber

Neden şirket kurmalıyım?


Şirket kurma kararı birçok faktöre bağlıdır ve her girişimcinin durumu farklıdır. Fakat temelde yatan sebep kazançlarımızın yasal düzenlemelere tabi olması ve vergilendirilmesi gerekliliğidir. Hangi kolda faaliyet gösterecek olacaksanız olun, eğer bir kazanç elde ediyorsanız, vergi ödemelisiniz. Bunun yanında bir şirketinizin olması profesyonellik ve ciddiyet izlenimi yaratacaktır. Müşterileriniz ve tedarikçileriniz bir şirketin varlığı söz konusu olduğunda size daha fazla güven duyacaklardır. Workaway Sanal Ofis size bu anlamda, fiziksel bir ofisi de barındırdığından net bir çözüm sunar.


Şirket kurmanın avantajları nelerdir?


Limited ya da anonim şirket kurmanız durumunda hukuki anlamda kişisel varlıklarınızı işle ilgili sorumluluklardan bir koruma söz konusudur. Bu tip şirketlere “tüzel kişilik” adı da verilir. Şirket borçlarından dolayı varlıklarınız korunur, siz sadece şirket sermayenizdeki ortaklık payı kadar sorumlusunuzdur.


Finansal anlamda ise bir şirket statüsü kazanmak vergi avantajları, kredi ve yatırım alma konularında faydalı olabilir. Bir çok hibeden de yararlanmadaki temel şart bir tüzel kişiliğinizin (şirketinizin) olmasıdır. Bu tip finansal kaynaklara erişiminizin olması potansiyel olarak daha fazla müşteri çekmenizi sağlayabilir.


Bir taraftan da eğer ortak çalışmanız gereken bir işiniz varsa, ortaklık yapısını yasal yollardan düzenlemek, hem şirket yapısını net kurmanızı sağlayacak hem de yatırım çekmeyi kolaylaştıracaktır. İleride oluşabilecek anlaşmazlıkları da minimuma indirecektir. Unutmayın, para söz konusu olduğunda insanların ne yapacakları belli olmayacaktır. :)


Workaway Sanal Ofis ne sağlar?


Workaway Sanal Ofis ile bir şirket kurmanız bu süreçte pratik, hızlı ve ekonomik bir çözümdür. Sanal ofisin kirası herhangi bir fiziksel ofise göre çok düşüktür, stopaj ödemezsiniz ve ihtiyacınız olduğunda kiralayabileceğiniz alanlarımız vardır. En önemlisi, bir fiil bağlantıda olacağınız samimi kadromuz ile ihtiyacınız olduğunda sorunlarınıza çözüm sunarız.


Konuyla ilgili detaylı bilgiye Sanal Ofis hakkında Sıkça Sorulan Sorular başlığı altından ulaşabilirsiniz.


Workaway ile İletişim sayfasından bağlantıya geçerek şirket açılış işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz.

bottom of page